Asbest eraf en zonnepanelen erop! Maar hoe dan?

Boerderij aan de Lekdijk

In deze barre tijden ligt het voor de hand om een asbestdak te vervangen door zonnepanelen. Klinkt aannemelijk. Drie vliegen in één klap: asbest verwijderen, financieel voordeel en beter voor het milieu. Mede omdat de verzekeringsmaatschappijen dit soort daken een keer niet meer gaan verzekeren.

Hoe zit het precies?

Er zijn nogal wat vragen: Wat gaan die panelen kosten? Wat gaat verwijderen van het asbest kosten? Kan mijn dak die panelen wel dragen? Welke panelen wel en niet? Kan ik het uitbesteden aan een bedrijf dat beide onderdelen verzorgt? Wat kunnen de panelen opleveren? Zijn er bepaalde regels waaraan ik moet voldoen? Zijn er subsidies? Leningen? Kan ik het particulier regelen of zakelijk? Zijn er misschien in de buurt mensen die dit al hebben gedaan en waar ik van kan leren?

Dus je gaat eens wat googelen. Je komt dan allerlei adviseurs tegen die van alles beloven. Met regelingen die al dan niet achterhaald zijn. Voordat je het weet ben je uren bezig en raak je de weg volledig kwijt. Wie moet je geloven?

Keukentafelgesprekken

Mocht je je ook afvragen of het mogelijk is om een asbestdak te laten vervangen door een dak met zonnepanelen, neem dan contact op met duurzaam eiland en laat geheel kosteloos iemand langskomen om je te informeren.

Nooit geschoten, altijd mis.

Klik hier en vraag een gesprek aan.