Gemeentepolitiek en het buitengebied

Werk aan de Groeneweg ,Schalkwijk

Op 16 maart mag je weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een zeer belangrijke dag voor de inwoners van Houten omdat je dan met jouw stem kunt bepalen welke plannen van de politiek je gaat steunen.

Samen met Leefbaarheid Tull en ’t Waal en Mooi ’t Goy organiseert Duurzaam Eiland een politiek café in De Wiese in Schalkwijk. De drie organisaties hebben de handen ineengeslagen om van de politieke partijen te horen hoe ze denken over de inrichting van het buitengebied van Houten.

Er staat veel op het spel. Het eiland van Schalkwijk is een prachtig gebied vol met natuurlijke, historische en recreatieve waarden. De druk op dit gebied is groot. Het wordt omringd door dichtbevolkte steden met honderdduizenden inwoners die er willen fietsen, zwemmen, wandelen en kamperen. Openbaar vervoer is er nauwelijks. Ook moet dit landelijk gebied zorgen voor zonnevelden en windmolens in het kader van de energietransitie. En dan is er in de regio en in de dorpen zelf een grote behoefte aan woningen.

Wat betekent dit voor het verkeer op de dijken en doorgangswegen in de dorpen? Welke gevolgen zullen recreatie, woningbouw en energietransitie hebben voor de leefbaarheid en natuur op het Eiland van Schalkwijk?

Vertegenwoordigers van de drie dorpen organiseren samen het politieke café. Alle partijen zijn aanwezig en je kunt daarbij aanwezig zijn.

Heldere, toekomstgerichte standpunten mag je verwachten van de politiek. Lastige keuzes en tegengestelde belangen genoeg. Hoe gaat de politiek al die verschillende belangen tegen elkaar afwegen?