Training Woningen verduurzamen in het buitengebied

Georganiseerd door de Coöperatie Duurzaam Eiland (CDE).

Het buitengebied is voorzien van vele prachtige oudere boerderijen en woningen.

Deze verduurzamen is wel een dingetje. Als CDE hebben we daar de afgelopen tijd diverse adviezen voor opgesteld. En er komen nog steeds nieuwe vragen bij.

Daarom heeft de werkgroep verduurzaming van CDE besloten om een gerichte training te organiseren, die door Kees Stap, als ervaringsdeskundige, verzorgd zal worden.

Deze training is bedoeld voor mensen die opgeleid willen worden als Energieambassadeur. Na de training zullen zij namens CDE worden ingezet als adviseurs voor het verduurzamen van woning op het eiland van Schalkwijk. CDE doe een oproep aan eenieder die daarvoor opgeleid wil worden en zich aan te melden. Er zijn nog 6 plaatsen over! Er zijn geen kosten aan deze opleiding verbonden. 

Dag 1 en Dag 2:

Het opstellen van een Integraal Energieplan voor woningen in het buitengebied. Kees Stap neemt de deelnemers mee in het maken van een integraal energieplan. Hij spitst zijn verhaal toe op mogelijke maatregelen en aandachtspunten voor grote/oude woningen zoals die veel in het buitengebied te vinden zijn. Er is ruimte voor vragen en discussie.

Dag 3:

In de derde training bezoeken de cursisten samen met Kees Stap een woning in het buitengebied van Schalkwijk. De locatie/casus wordt door een van de deelnemers aangedragen. Samen wordt er een integraal plan voor de woning gemaakt.

Data 

maandag 21 februari 2023 19:30 – 21:30
maandag 27 februari 2023 19:30 – 21:30
maandag 6 maart 2023 19:30 – 21:30

Locatie 

De Wiese Schalkwijk

Kosten

Gratis

Voor wie?

Leden van de Coöperatie Duurzaam Eiland. Ben je geen lid: klik hier om gratis lid te worden.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor de cursus Energieambassadeur.